Skip to content
A MI PILVAXUNK
  • Archivum (2009-2018)
    • A Napba Öltözött Leány – rockopera 2006. július 1.
    • Fontos írások 2009-2010
      • Miért pont a Kormorán? (2009)
      • Lélekvesztő
      • Eljő az ősz…
      • Mese a léghajóról, a földrajztanárról és a végítéletről
      • Csepregi szilánkok – beszámoló a III. Ismerős Arcok táborról
  • Volt egyszer egy kávéház
  • Márványasztalok mellett…

Boldogok a sajtkészítők!

  • 2021.05.23.2021.05.23.
  • by Csizmazia P.

A szobor ott van a márványtömbben, csak ki kell faragni. A sajt, vaj, tejföl, tejszín, túró, orda pedig ott van a csupor tejben, csak elő kell csalogatni. Hogyan? Erre a kérdésre kerestem választ, amikor beiratkoztam sajtkészítő tanfolyamra. 

Borok és sajtok jegyben járnak. Minél inkább elmélyedünk a borok megismerésében, annál inkább vágyunk arra, hogy megfelelő ételekkel állítsuk párba azokat, hiszen a bor is hozzátesz az étekhez, étek is a borhoz. A sajtok szerepe kitűntetett ebben. Belegondoltam, hogy mennyiféle sajt és sajtétel van, milyen széles körben használja a gasztronómia a tejtermékeket, tudásszomj ébredt bennem az alapok megismerésére iránt.

Más oka is volt jelentkezésemnek, hiszen több mint sejtésem, hogy az élelmiszeripar poklának bugyraiból tonnányi szemét kerül a boltok polcaira, onnan asztalunkra, szervezetünkbe. Hivatásom gyakorlása során naponta tapasztalom, hogy egyre nagyobb problémát jelentenek az ételallergiák és intoleranciák, sejthető, hogy a szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések magas morbiditásának és halálozásának okai között előkelő helyen áll silány minőségű tápanyagok fogyasztása. Gyarapszik tudásunk a mikrobiomról, ez a velünk élő mikrobák egészségmegőrzésben betöltött jelentőségét bizonyítja, ki ne tudná, hogy jó minőségű étek a megfelelő mikrobiom fenntartásának is egyik kulcsa. Mivel rám maradt néhány sajtkészítéshez szükséges eszköz, úgy gondoltam kalandra fel, mit lehet tudni, hátha sikerül néha finom és egészséges ételt faragnom a „márványtömb” csupor tejből.

A házisajtkészítés.hu oldalt nem volt nehéz megtalálnom,  bár a szándék már tél végén megfogant bennem, a létszámok beteltek, csak májusra tudtam jelentkezni. Megérte kivárni!

Izgatottan és komoly tudásszomjjal vettem az irányt Biatorbágy felé. Többször láttam már a Viaduktot, bár ma már nem robognak át vonatok rajta, mindig lenyűgöz impozáns mérete, nem lehet elfelejteni Matuska Szilveszter terrortámadását, aki 1931. szeptember 13-án felrobbantotta a Budapest-Bécs gyorsvonat alatt, huszonkét utas esett áldozatul.

A Viadukthoz egészen közel, könnyen megtaláltam Pozsa Panni sajtkészítő műhelyét, ahol mindhárom napon heten-nyolcan tanultuk a sajtkészítés alapfortélyait. A hangulat mindvégig kiváló volt, bár sokat dolgoztunk, jól elfáradtunk, de a sikerélmény sem maradt el. Kezdetben megismertük az alapvető tudnivalókat a tejről (típusok, összetétel, fizikai, kémiai, biológiai tulajdonságai), megnéztük a sajtkészítés alapkellékeit. A felhasznált alapanyagok – tejen kívül – sajtkultúrák, tejoltó, só, fűszerek, ízesítők. Elméletben is átvettük a sajtkészítés technológiai lépéseit, majd nekiálltunk a hallottak gyakorlati alkalmazásának.

Naponta mintegy 90 l tejet dolgoztunk fel. Nagyon fontos az alapanyag minősége, friss legyen, bízzunk abban, hogy a tejet adó marha nem kap antibiotikumokat, hormonokat és egyéb oda nem illő szereket. Ha valaki nekiáll sajtkészítésnek, akkor nagyon figyeljen arra, milyen alapanyagból dolgozik, de az sem mindegy, hogy a fogyasztásra szánt tejet kitől és hol vásároljuk meg! Ha zavaró „silóízt” érzünk, inkább engedjük el addig, amíg más forrásra nem lelünk.

Nagy kísértést érzek, hogy belemenjek a részletekbe, megpróbálom visszafogni magam, a fényképekhez fűzök majd némi magyarázatot.

Legelőször szeparátorral elválasztottuk a színtejtől a tejszínt, így sovány (zsírszegényebb) tejünk maradt, amelyből joghurt és krémsajt lett, a tejszín pedig vajjá és íróvá változott köpülés során. Mennyire csodás a mi magyar nyelvünk: színtej – tejszín, ugyanaz a szóösszetétel, mégis egészen mást jelentenek!

Joghurtot megfelelő melegítés és kultúra hozzáadása során kaptunk, a szükséges érlelés után másnap már fogyasztható volt. Görög joghurt úgy készül, hogy vászonzsákban lógatjuk a joghurtot, kicsöpögtetjük belőle a savót. Ezekben a termékekben a tejcukor tökéletesen fermentálódik.

Krémsajtot krémsajtkultúra, majd természetes oltóenzim hozzáadásával készítünk, alvadás után az alvadékot felkockázzuk, sajtkendőben csepegtetjük. A végeredmény natúran is kiváló ízű, kenhető sajt, amelyet sokféle módon ízesíthetünk.

Túró készítéséhez hagyhatjuk a tejet aludttejjé válni, de megfelelő kultúra hozzáadásával is elérhetjük ezt az eredményt. A tetejére feljövő tejszín megsavanyodva tejföllé válik, miután ezt a réteget leválasztottuk, lassú tűzön, melegítve készül a túró. Kellő hőfok elérése után sajtkendőben csöpögtetjük, ha elkészült összemorzsoljuk. A rögös túró hungarikum! 10 l tejből kb. másfél kiló túrót nyerhetünk. (Tejfölt a szeparátorral kinyert tejszínből is előállíthatunk enyhe melegítés és baktériumkultúra segítségével.)

A tejszínből vaj köpüléssel készíthető, a folyamat során kiindulási anyagunkból vaj és író lesz. Házigazdánk kalácsot sütött nekünk, vajunkat rákenve kulináris mennyországban érezhettük magunkat!

A második napon nekiálltunk gomolyasajt készítésének. Megfelelő hőfokon először a kultúrát, majd az oltóenzimet kevertük a tejhez, alvadás után sajthárfával felkockáztuk, ülepítés után fűszereztük. Tágak a lehetőségek: lilahagyma, fokhagyma, medvehagyma, kapor, petrezselyem, (stb.), de használhatunk szárított növényeket és fűszereket is, magam chiliset, erdélyi fűszerkeverékeset és toszkánt készítettem. (Friss növényekkel ízesítve valamennyivel rövidebb ideig áll el.) Az ízesített masszát sajtformákba tettük, ezek perforált alján és oldalán távozik a fölösleges folyadék, úgy, hogy meghatározott időpontokban forgattuk és prés alatt tartottuk. Másnap húszszázalékos sóoldatban úsztattuk sajtjainkat, további érlelésük itthon történik. Negyedkilós és egykilós formákat használtunk. Gomolyasajtunk füstölhető.

Még ezen a napon készítettünk ordát. A gomolyasajt leszedése után maradt savóból indultunk ki. Magas hőmérsékletre melegítettük, citromsavval koaguláltuk a benne lévő fehérjét. Ezt leszűrve kaptunk zsendicét illetve azt csöpögtetve ordát (ricottát). Albuminból áll, tejfehérjére allergiások is fogyaszthatják. Rendkívül jóízű, könnyű és számtalan módon felhasználható végterméket nyertünk. Aznap varázslatosan finom túróstésztát ebédeltünk magunk előállította túró és tejföl felhasználásával.

A harmadik napon keményedett a munka, délelőtt trappista sajtot készítettünk. Ennek során a korábbiaknál sokkal több munkafolyamatot végeztünk, lizozimot, sajtkultúrát, oltóenzimet használtunk. Alvadékot vágtunk, ülepítettünk, utómelegítettünk, miután a massza formába került, meghatározott időrendben forgattuk, közben préseltük. A sóoldatban történő kezelést már mindenki otthon csinálta, sajtom most szikkad, ezután vagy sóoldattal kenjük minden nap, használhatunk sajtviaszt vagy vákuumfóliát is a 3-4 hétig tartó érleléshez, amelynek 15-16 C-on kellene történnie.

Ebédre orda felhasználásával készült gombócokat ettünk, kevés liszt, tojás, apróra vágott spenót képezték alapanyagát, vízben kifőzve, bazsalikomos paradicsomos öntettel, reszeltsajttal megszórva fejedelmi ebéddé vált! Desszertként pedig fele orda, fele görög joghurt került tésztára, rá friss málna… nézzétek meg a fényképek között!

Délután következett a parenyica és a mozzarella készítése. A technológia egy darabig közös: melegítés, sajtkultúra, oltóenzim, alvadás, majd az alvadék felvágása. A savóból ismét ordát készítettünk. A masszát egy centiméteres kockákra vágtuk, a parenyicát forró sós víz fölött gyurma állagúra dolgoztuk, nyújtottuk, feltekertük. A mozzarellát sótlan víz fölött gyúrtuk, kis cipókat csináltunk, szélét aláhajtogatva, tetejét kinyomva és lecsípve azonnal hidegvízbe dobtuk. Ezt a sajtot fogyasztásig vízben kell tároljuk.

Távirati stílusban ennyi volt a sajtkészítés alaptanfolyama. Nagyon elfáradva, de rengeteg tapasztalattal felvértezve értem haza, a trappista- és gomolyasajtomat még érlelem, de ordát, krémsajtot, parenyicát, joghurtot azonnal ehettük.

Kefírt nem készítettünk, de tejet 24 C-ra felmelegítve, kefírkultúra hozzáadásával, egy napig szobahőmérsékleten történő érleléssel megvagyunk vele. Érintettük a mascarpone készítését is, amely nem más, mint oltott tejszín, felhasználási lehetőségei ismertek, „édes bűnbeesések” alapanyagául szolgál, l. tiramisu…

Felmerülhet a kérdés, érdemes-e otthon nekiállni a tejfeldolgozásnak? Azt hiszem ha valóban megbízható alapanyagot tudunk vásárolni, elgondolkozhatunk rajta. Az alapvető dolgokhoz (joghurt, kefir, túró, tejföl) sok eszköz nem kell, a kultúrák, oltóenzim könnyen beszerezhetők pl. Panni világhálós áruházból is. Elengedhetetlen egy megbízható ételhőmérő. A sajtkészítés időigényes tevékenység. Ha valaki megkérdezné tőlem, mit tanácsolnék, nekiálljon, ne álljon neki, azt javasolnám, menjen el Pannihoz Biatorbágyra, akkor könnyebben dönthet. Úgy gondolom, a jövőben készíteni fogok alapdolgokat, ha lesz bennem kellő kitartás, elmegyek majd a további tanfolyamokra is.


Néhány gondolat a Magyar Film Napján
„…rendben lesz minden…!” – Ismerős Arcok koncert Diósdon
Biatorbágy gomolyasajt köpülés orda Pozsa Panni sajtkészítés sajtkeszites.hu tejsföl tejszín túró vaj

Related articles

Tisztelet Somlónak!
Badacsony New Yorkban
Kékfrankos
Az ételkészítés öröme
Subscribe
Visszajelzés
guest

guest

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Csizmazia P.
Szerző
Csizmazia P.
2021.05.29. 09:43

Tegnap nekiláttam a tanultak gyakorlati hasznosításának, joghurtot készítettem.

Mivel az alapanyag kulcskérdés, elmentem Berhidára a Szamaras Házhoz tejért. Dél körül reggel fejt, még langyos tejet sikerült vásárolnom.

Joghurt készítése nem egy bonyolult technológia. Miután a tejet pasztörizáltam, megvártam, hogy kevéssel 50 fok alá hűljön, belekevertem a kultúrát. A lábost elhelyeztem egy hűtőládába, itt 6 órán keresztül nagyjából egyenletes langyos hőmérsékleten dolgoztak a baktériumok, majd hűtőben állt még pár órát, máris fogyasztható. A harmadából görög joghurt lett, lenvászon zsákba fellógatva kicsöpög belőle a savó. Nem akarom fényezni magam, de tényleg nagyon jó lett, mivel hűtőben 2-3 hétig eltartható, nem fog ránk romlani.

Utána megpróbálkoztam a szuvidálással. Kedves barátom már többször dicsérte a módszert, kölcsön adta készülékét. Ropogós kacsamellet készítettem, ez sem bonyolult technológia. Először kevés vajjal és fűszerekkel vákuumfóliáztam a melleket, 60 percre bekerült a szuvidáló edénybe, az eszköz pontosan tartotta az előírt 58 fokot. Utána bőrös oldalát pirítottam, nagyrészt kertünkből szedett növényekből készített salátaágyon tálaltam.

Sous Vide lényege, hogy a légmentes zacskóba helyezett alapanyag viszonylag alacsony hőmérsékletű hőkezelés során megőrzi az ízeket. Előnye még, hogy a vákuumozáson kívül szinte más teendő nincs vele. Meglehetősen steril technológia, de az ízek megőrzése miatt rendkívül finom dolgok kerülnek a tányérra, nemcsak húsok, hanem levesek, egytál ételek, még édességek is készíthetők így. Nem mondom, hogy ezentúl mindent szuvidálunk majd, de szélesíti a lehetőségét annak, hogy minél ízletesebben és változatosabban táplálkozzunk.

0
Válasz
Csizmazia P.
Szerző
Csizmazia P.
2021.05.23. 21:28

Még néhány apróság a tanfolyam kapcsán. A „kertek alatt”, Vértesacsa, Alcsútdoboz, Etyek érintésével mentem Biatorbágyra, gyönyörű útvonal, az Etyek előtti platánsor csodálatosan szép.

Panninál az első nap virslit ebédeltünk, nagyon ízletes volt, elmondta, helyi húsüzemben készül, boltjuk van a településen. Felkerestem, sok terméket vásároltam, régen találtam ennyire jó ízesítésű, nemcsak nevében békebeli felvágottakat!

Belebotlottam egy sörmanufaktúrába is, mivel én a pils és a láger söröket kedvelem, vettem kóstolót, de a kínálat jóval szélesebb ennél. Láttam mívesnek tűnő pékségeket is.

A fotók között van egy kép a helyi termelői piacról, ott is nagyszerű dolgokat találtam, a szemben lévő sarki kocsma zárva tartása csak azért nem szomorított el, mert autóval voltam 🙂 . Egyedül Etyeken nem volt szerencsém, a kiválasztott pincészet már bezárt, mire odaértem.

Biatorbágy nagyon barátságos hely, egyedül a hatalmas autóforgalom zavaró, de sajnos a budapesti agglomerációban ez egyáltalán nem szokatlan.

Nagyon komplex három nap volt a felsoroltakkal, most izgatottan várom, hogy a gomolya- és trappista sajt hogyan sikerült…

0
Válasz

Legutóbbi bejegyzések

  • Tisztelet Somlónak! 2023.05.29.
  • A Nemzet Aranyai 2023.05.06.
  • Badacsony New Yorkban 2023.05.06.
  • Kerékpárral a Fertő-tónál – Kohus Peti beszámolója 2023.05.05.
  • Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk 2023.04.10.
  • „Nekünk írták a dalt!” – Kiállítás a Magyar Zene Házában 2023.03.25.
  • Csillogó fekete lemezeken… 2023.03.23.
  • „Vadászat” Révkomáromban 2023.02.26.
  • Táncos Stevie 50 és Ismerős Arcok koncert a Barba Negrában 2023.02.19.
  • Az Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói nemzetközi bevetési egységek versenyén mérettették meg magukat 2023.02.10.
  • Pribojszki kocsmakoncert Csopakon 2023.02.05.
  • Kékfrankos 2023.01.28.
  • Amerikai rendőrkapitányságot látogattak a Rendészettudományi Kar hallgatói 2023.01.09.
  • Az ételkészítés öröme 2022.12.25.
  • Újpesttől Újpestig 2022.12.22.
  • A mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2022 2022.11.17.
  • Labdarúgó VB 2022 – előzetes 2022.11.08.
  • 3D verseny Makón 2022.10.10.
  • Nemzetek ligája 2022.09.27.
  • Velencei hagyományos bringakör 2022.09.27.

Legutóbbi bejegyzések

  • Tisztelet Somlónak!
  • A Nemzet Aranyai
  • Badacsony New Yorkban
  • Kerékpárral a Fertő-tónál – Kohus Peti beszámolója
  • Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk
  • „Nekünk írták a dalt!” – Kiállítás a Magyar Zene Házában
  • Csillogó fekete lemezeken…
  • „Vadászat” Révkomáromban
  • Táncos Stevie 50 és Ismerős Arcok koncert a Barba Negrában
  • Az Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói nemzetközi bevetési egységek versenyén mérettették meg magukat
  • Pribojszki kocsmakoncert Csopakon
  • Kékfrankos
  • Amerikai rendőrkapitányságot látogattak a Rendészettudományi Kar hallgatói
  • Az ételkészítés öröme
  • Újpesttől Újpestig
  • A mi Pilvaxunk Labdarúgó VB tippjátéka 2022
  • Labdarúgó VB 2022 – előzetes
  • 3D verseny Makón
  • Nemzetek ligája
  • Velencei hagyományos bringakör
  • Így válik szarrá minden…
  • Köszönjük Fiúk!
  • „A nyár még egy utolsót lehelt, s az utolsó percem is letelt”
  • Erdőkerülés
  • Szent István ünnepe után…
  • A XIV. Íjásztáborunk Cserépváralján
  • Összeomlás
  • Bikini koncert a Barba Negrában
  • Újabb Ismerős Arcok koncert a Barba Negrában
  • Újabb Balaton-kör Kohus Petiékkel!
  • Fényfesztivál Pécsett
  • P. Mobil koncert Csókakőn
  • Budapest, Margit körút – egy ismeretlen ismerős megismerése
  • „Mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?” – osztálytalálkozónk margójára
  • Hieronymus Bosch rejtélyes világa
  • Pax et Bonum – Béke és Jóság! Pünkösdi zarándoklatunk Csíksomlyóra
  • Ismerős Arcok koncert a Református Zenei Fesztiválon
  • Újra Révkomáromban az Ismerős Arcok!
  • Giro d’Italia 2022
  • Egy este a Művészetek Palotájában
  • Építsünk hidat, tiszta szavakból határok fölé!
  • Húsvét misztériuma
  • Ismerős Arcok lemezbemutató koncert a Barba Negrában
  • Tizenhárom óránk van
  • A füredi lány
  • Volt egyszer egy Záróvers…
  • VI. Nagy Fehérvári Bormustra
  • Bolyongás Pécsett
  • A dal a miénk!
  • Áldott Karácsonyt!
  • Az „adventi készülődés” stációi
  • Selmecbányai kiruccanás
  • Két mérkőzés: Magyarország – Andorra és Dunaszerdahely – Pozsony
  • Levelek Erdélyországból
  • Íjásztáborban voltam Cserépváralján

Legutóbbi hozzászólások

  • Kohus Peti on Sportvilág: “Nem tudtam,ki lett a hoki világbajnok.A végén nagyon keveredtek a kártyák,és ebből a vágásból (az állítólag gyenge) Kanada jött ki…” máj 29, 18:50
  • Csizmazia P. on Sportvilág: “Köszönöm, köszönjük a jégkorongról írt soraidat! Igen, Csehszlovákiában kiemelt helyen volt a sportágak között, a válogatott mindig ott volt a…” máj 29, 14:43
  • Kohus Peti on Sportvilág: “Azonnali módosítás,pontosítás:nem Firzov edző,hanem Anatolij Tarasov,nem a 60-as években volt,hanem 1972-ben és nem 3,hanem 7 mérkőzés,itt is,ott is,az évszázad sorozata…” máj 24, 18:22
  • Kohus Peti on Sportvilág: “A hoki -legaláb másfél évtizede-nem érint meg.Ritkán maradok a csatornán,ha megy egy-egy meccs. A mieinket nyomon szoktam követni,legalább az eredmény…” máj 24, 12:23
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Köszönjük,kitartunk. Eric Davis az első fecske a távozók közül.Sokat köszönhetünk neki.Első sorban a hozzáálását,végtelen küzdőképsségét és manapság már alig tapasztalható…” máj 24, 11:32
  • Csizmazia P. on Sportvilág: “Volt egy időszak, amikor sok jégkorongot néztem a tévében. Minden évben megrendezték az Izvesztyija kupát, voltak világbajnokságok, olimpiák izgalmas és…” máj 23, 15:39
  • Csizmazia P. on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Ez a kérdés jóval túlmutat a sporton és a labdarúgáson, egészen Trianonig. Nyilván mindenki tudja, hogy színmagyar országrészeket csatoltak idegen…” máj 23, 15:06
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “6 mérkőzésre felfüggesztették Gova játékvezetőt.Indoklásképp a Slovan javára meg nem adott gól (nem történt kezezés a gólt megelőző pillanatban) és…” máj 12, 09:21
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Ezt meg kellett lépnie a DAC-nak.Majd kapnak egy udvarias választ,amelyben elmagyarázzák,hogy lehet,hogy tévedett a játékvezető,de végső soron nem befolyásolta téves…” máj 11, 10:12
  • Nagy-Tóth Zoli on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “https://www.dac1904.sk/hu/clanek.asp?id=A-DAC-nyilvanos-levele-8962&fbclid=IwAR3R53OnTz7YRg5cdlN1LXuBDjZuAwuNlotnV6MChQsG-9l4IAX8npQyNUs” máj 10, 20:05
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Doki,mától lehet jegyeket vásárolni az utolsó hazai meccsre.Nem hinném,hogy túl nagy lesz az igény,de talán megéri előre vásárolni,ha akartok jönni.” máj 10, 16:17
  • Csizmazia P. on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Nagyon szerettünk volna ott lenni a bajnokságot eldöntő DAC-Slovan meccsen, de képtelenség volt jegyhez jutni! Ellenben az M4 Sport közvetítette…” máj 8, 10:53
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Megmérettettünk,kikaptunk,a Slovan (lesz) a bajnok.Teltház,12 000+ néző,izgalom,dráma,szokásos Slovan cirkusz és a 13. játékos (spori) egy irdatlanul gyenge DAC védelem eredménye…” máj 8, 10:39
  • Csizmazia P. on Kerékpárral a Fertő-tónál – Kohus Peti beszámolója: “Szívesen kijavítgatom az elütéseket, nincs ezzel gond. Az oldalon csak akkor lehet javítani, ha be vagy jelentkezve. Nálam a böngészőben…” máj 7, 08:13
  • Csizmazia P. on Törzsasztal: “Mint láthatjátok, két nap alatt három cikkel próbáltam kiegyenlíteni elmaradásomat. Nem lustaság, hanem időhiány miatt maradtam el az írásokkal, remélem…” máj 6, 12:42
  • Kohus Peti on Kerékpárral a Fertő-tónál – Kohus Peti beszámolója: “Mi köszönjük a képeket és elnézést a szövegben ejtett hibákért-nem tudom,hogy lehet kijavítani a helyesírási hibákat,az admin kioktathatna…esküszöm,átolvastam a sorokat,de…” máj 5, 09:45
  • Csizmazia P. on Kerékpárral a Fertő-tónál – Kohus Peti beszámolója: “Köszönjük szépen a hangulatos beszámolót, jó nagyot tekertetek! Ha már bringa, holnap indul útjára Giro!” máj 5, 09:39
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “A Slovan tegnap legyőzte Nagyszombatot 1:0-ra,ezzel átvette a vezetést a tabellán.2 ponttal előzi meg a vasárnap Zólyombreznón játszó DAC-t. Ha…” ápr 29, 08:17
  • Csizmazia P. on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Köszönjük Peti! Mi is rajta tartjuk szemünket a pontvadászaton, ha minden jól megy, ott leszünk jövő vasárnap délután a lelátón!…” ápr 28, 18:27
  • Kohus Peti on Dunaszerdahely – Zsolna bajnoki meccsen jártunk: “Nagyszombat-DAC 1:1.értékes pont a nagyszombati katlanból,de a hazaiak verhetőek voltak…mi sajnos összehoztunk egy hárítható gólt és nem használtunk ki egy…” ápr 24, 09:45

Állandó rovataink

SPORTVILÁG - állandó rovatunk

TÖRZSASZTAL - állandó rovatunk

Mind-zene

KORMORÁN

FANKADELI

ISMERŐS ARCOK

P.MOBIL

HOBO

Bejelentkezés

ADMINISZTRÁCIÓ

Archívum

Csizmazia Péter 2009-2021 Címlapkép: Janko Ferlič Unsplash
Theme by Colorlib Powered by WordPress
wpDiscuz
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}